Met wat vertraging toch een verslagje met de prestaties van onze leden op onze eigen organisatie in Lanaken. Voor het eerst in 7 jaar enkel een CEN in de agenda van onze club. Met 96 deelnemers konden we net de kaap van 100 combinaties niet ronden. Omdat deze de enige wedstrijjdorganisatie was van onze club, telt deze ook meteen voor het clubkampioenschap Team Elite.

In de 80km was er een zadel te winnen twv 1200 euro en dit lokte een totaal van 23 combinaties waarvan ook 4 Blauwbloezen. Luisa Lejeune was de enige onder hen die met podiumambities startte. En terecht want ganse dag reed ze vooraan in de race en maakte ook mee de wedstrijd. Echter was Robin Bouton net te sterk en wilde Luisa geen onnodige risico's nemen. Zo werd ze knap tweede met Magic aan 18,2km/u.
Ellen Bollaerts (Rococo) en Richard Pilaeis (Madjik de Rendpeine) startten met als doel te kijken hoe het met de conditie gesteld was van hun viervoeter. Zo hoopten ze een kwalificatie beet te hebben voor één van onze team op de Sponsor Master in Brussel. Voor Ellen liep de wedstrijd niet als gewenst, Rococo beviel haar niet meer na 66km en daartoe besloot Ellen om haar paard terug te trekken uit de race. Richard reed een zeer verstandige en behoudensgezinde wedstrijd en toonde zo dat Madjik klaar is voor de CEI2*120km. Dankzij een constant tempo en snelle recuperatietijden wisten ze nog op te klimmen tot op de 8ste plaats.
Ook Ingrid Celen reed een risicoloze wedstrijd om de jonge Extero J wat extra ervaring te laten opdoen. Zij finishten nog net in de top 10.

In de 60km opnieuw een podiumplaats, maar ditmaal wel een zege dankzij Hémeline Piront met Carrizzinna of Grangeway. Zij wonnen deze proef met voorsprong en zo heeft Hémeline ook de kwalificatie beet voor haar paard. Sien Buedts viel met haar hengst El Shah Yum Yum net naast het podium. Ook Nicolas Willems kwam voor een kwalificatie van zijn paard Aida en plaatst zich nog voor een 6de plaats. 

Opnieuw een podiumplaats in de 40km. Nu is het Nancy Van de Walle met Perla die ons die eer bezorgt. Ze behaalden net evenveel strafpunten als de plaatsen 2 en 4. Haar man Peter Van den Bempt reed met Paradoxus naar een 5de plek. Nam ee Leloux kwalificeerde Habischa Badia en behaalde nog een 6de plaats. Luk Heylen 'Renoo) en Werner Bruyninckx (Kalyf Badia) vinden we terug wat verderop in de uitslag op plaatsen 11 en 13.

Om af te sluiten vinden we nog enkele leden terug in de 20km. De best presterende hier onder hen was Liesje Deneyer met Basil op een 7de plaats. Met evenveel strafpunten, maar een hogere harstlag vinden we nieuwkomer Sven Van Loo met de beloftevolle Capuncine FL. Marie-Josée Frissen wist LSD Zahrah succesvol rond te brengen en behaalde zo een 9de plaats. Machteld Spieksma plaatste zich met Tops Beauty Bars op een 12de plaats.
Johan Wijns kwam wat gewenning doen met de jonge Popodom en strandt op de 14de plaats. Françoise Desseaux tot slot kwam met haar springpaarden rijden en klasseerde Atchoum d'Avril op de 15de plek.

Voor de volledige uitslagen, klik hier.

Wat het Clubkampioenschap betreft betekent dit dat de volgende leden zich dit jaar clubkampioen mogen noemen in hun reeks:
- 80km: Luisa Lejeune (Magic)
- 60km: Hémeline Piront (Carrizzinna of Grangeway)
- 40km: Nancy Van de Walle (Perla)
- 30km: geen deelnemers in deze reeks
- 20km: Liesje Deneyer (Basil). 

 Traditiegetrouw zullen de kampioenen gehuldigd worden op onze 11de Nacht van de Endurance. Meer hierover binnenkort. Alvast een dikke proficiat aan hen!

Sponsors

Logo lsd_arabians_kleur logoenkelnaam