Met de CEN in Rendeux op 17 juli achter de rug kan het aftellen naar het einde van het seizoen beginnen. Er resten immers maar 4 wedstrijden meer dit jaar op Belgische bodem. Gelukkig kunnen we nog uitkijken naar de belangrijkste wedstrijd van het jaar: Lanaken natuurlijk op zondag 31 juli en in handen van onze club.

Maar voor het zover is blikken we nog even terug op de prestaties van onze leden in het kleine Ardeense dorpje Rendeux. 79 deelnemers kwamen aan de start en eindelijk kon dit in zomers weer, 19 verdedigden onze kleuren.

De hoogste reeks ws ook hier weer de 80km met 12 starters, waarvan maar liefst 5 Blauwbloezen. Het waren vooral de jonkies die hier hun kunnen toonden. Zo rondde Ingrid Celen de 3 lussen af aan 11,67km/u met de jonge Extero J. Goed voor een tweede plaats, zelfs aan deze beperkte snelheid. Ook Freddy Meurrens startte een jong paard. Nibbles KH reed voor het eerst een wedstrijd op deze afstand en was meteen goed voor een 4de plaats. Veerle Goossens reed ook met L.I. Kalifa een behoudensgezinde wedstrijd en wist zich nog als 7de te klasseren.
Nancy Van de Walle startte voor het eerst een wedstrijd op Waalse bodem en ook voor Oslo was het een kennismaking met een van de moeilijkste omlopen van het land. Omdat Nancy vond dat haar paard na 60km niet meer zo fris aanvoelde, besloot ze om zich terug te trekken uit de race.
David Permentier kwam een test doen met Rahin, maar onderhield een goed tempo. Jammer genoeg strooiden loskomende ijzers roet in het eten. Na de tweede lus was hun wedstrijd dan ook afgelopen.

In de 60km was er geen enkele combinatie die de maximum snelheid van 15km/u haalde. Hémeline Piront presteerde met Carrizzinna of Grangeway als beste Teamlid en werd mooi 2de.
Sien Buedst timmert aan haar weg naar boven en kwam met de hengst El Shah Yum Yum ook eens een technischere wedstrijd opzoeken. Zonder problemen plaatsten ze zich op de 7de stek. Tot slot vinden we ook Kurt Sterckx met Isaura vd Witte Poort in de uitslag. Zij zochten en vonden de kwalificatie voor 60km en halen een 9de plaats binnen.

Nam Ee Leloux en Habischa Badia zagen een podiumplaats in de 40km als sneeuw voor de zon verdwijnen nadat ze op enkele kilometers voor het einde van de eerste ronde een ijzer verloor. Heel wat kilometers naast haar paard zorgen wel dat het paard goedgekeurd raakte, goed voor plaats 7.
Werner Bruyninckx en Kalyf Badia deden ook waar ze voor gekomen waren, uitrijden en ervaring opdoen. Zij behalen een 15de plaats.

Ellen Bollaerts en Karaat, en dan zijn we aan de 30km aanbeland, kunnen de beste resultaten voorleggen binnen onze club op deze afstand. Zij worden 8ste. Maarten Stillaert startte F.B. Retsina in haar eerste 30km. Doel was ook hier de kwalificatie voor de 40 binnen te halen en dat deden ze met een laatste plaats als beloning.
Verder startten Hilde Jacobs (Dior), Danny Droghini (GE Saroum), Jan Seykens (Malajka) en Liesje Deneyer (Steeling TS) als training op deze afstand.

Nu is het met de volle focus op de CEN in Lanaken op zondag 31 juli e.k. We hopen jullie ook dit jaar weer massaal te verwelkomen op deze prachtlocatie en vergeet niet dat de winnaar in de 80km een endurancezadel geschonken krijgt!

Voor de volledige uitslagen, klik hier!

Ondanks de overvloedige regenval van daags voordien, bliift de wedstrijd in Büllingen, aan de bron van de Amblève, één van de mooiere op het Belgische grondgebied. Voor het eerst had de organisatie een CEI2* op de kalender geplaatst om wat meer rendabiliteit te creëren. Uiteindelijk stonden er op zondag 26 juni 32 internationale en 66 nationale combinaties aan de start, wat als een mooie opkomst gezien mag worden en een blijk van waardering voor de inspanningen die de organisatoren reeds jaar na jaar doen om deze wedstrijd uit te bouwen.

Het merendeel van onze Teamgenoten startten in de internationale reeksen met niet minder dan 11 leden, ofwel een derde van alle deelnemers in de 1 en 2*! In de nationale reeksen kwamen dan wel amper 4 leden aan de start.

Om 7u30 werd het startschot gegeven van de CEI2*120km. Al van bij de start lag het tempo behoorlijk hoog. Onze leden vonden elkaar al vrij snel in een groepje met Veerle Goossens (Limaya El Future), Bruno Van Gestel (Berezig- en Jan Seykens (met Idris). Net aan het einde van de eerste lus van 40km, kwam ook Maarten Stillaert (LSD Marius) hierbij aansluiten.
Jammer genoeg was het verhaal dan al over voor Jan Seykens die vond dat Idris niet aanvoelde zoals hij zou willen en besloot op te geven na de eerste lus.
De overige leden reden de tweede ronde samen verder, maar na 70km moest ook Maarten de handdoek gooien na een schuiver van zijn paard waardoor deze ook niet meer liep zoals hij zou willen. Ook zij besloten op te geven na 70km.
Zo reden Bruno en Veerle de rest van de wedstrijd samen uit en dit deden ze behoedzaam zonder het nemen van risico's. Dit leverde voor Bruno een 7de plaats op aan 15,1km/u. Veerle had de laatste ronde te kampen met pech en bleef zo hangen op een snelheid van 13,6km/u, goed voor de 11de plaats.

In de CEI1*, die een uurtje later vertrok om 8u30, stonden maar liefst 7 Blauwbloezen aan de start. Wat een verschil met de eerste jaren van ons bestaan, toen er nauwelijke CEI-ruiters en dito paarden waren in Vlaanderen! We hebben reeds een lange weg afgelegd, met anderen in ons kielzog...
Onmiddellijk tekende zich een duidelijke kopgroep af met daarin twee van onze leden: Hémeline Piront (L.I. Krizos) en Raoul Ronsmans (JJ Eletra). Zij zouden het gros van de wedstrijd in elkaars buurt blijven samen met een andere Waalse en een Nederlandse amazone. In de laatste lus versnelden Schuiten en Hémeline en Raoul moest dit jong geweld laten rijden. In de sprintje moest Hémeline de duimen leggen tegen Schuiten en werd knap 2de aan 17,2km/u. Raoul kwam een kwartiertje later binnen voor de derde plaats aan 16,4km/u.
Sofie Ven wilde Diablo eens testen hoever het stond met diens conditie en startte op haar eigen tempo. Ze reed het gros van de wedstrijd dan ook alleen en aan een zeer constant tempo. Dit leverde haar een knappe top 5-plaats op aan 15,7km/u. 
De overige leden reden in groep hun wedstrijd uit omdat zij met jonge paarden startten die het eerste deze afstanden voorgeschoteld kregen. Uiteindelijk wisten 2 van hen de wedstrijd uit te rijden met Sophie Kerkhove die Jordin naar een 8ste plaats loodste. Ingrid Celen kwam ook zonder problemen rond met Semini van de Riethoek en werd met 12,9km/u 11de.
Voor beide paarden betekende deze geslaagde CEI1*100km hun eerste Master Award.
Voor Kurt Sterckx (Chimco DA) en Sammy Seigers (Sultan de Alborada) zat hun race erop na ongeveer driekwart wedstrijd.

In de nationale reeks van 6km behaalde Team Elite met Nam Ee Leloux en Ginobili d'Havenne nog een zilveren medaille. Hilde Jcobs startte dezelfde proef met Dior als training.

Tot slot vinden we nog twee leden terug in de 40km met Werner Bruyninckx (Kalyf Badia) en Marie Van Laer (L.I. Kalinka) die respectievelijk plaatsen 9 en 11 bezetten.

Voor de uitslagen van de CEI: klik hier.
Deze van de CEN zijn hier te vinden. 

Sponsors

Logo lsd_arabians_kleur logoenkelnaam