Alhoewel het aan de vooravond van de zomer was, bleek er ook in Beernem geen beterschap in de weersomstandigheden. Akkoord, het was niet koud, maar de stevige regenbuien waren er teveel aan. De VLAR organiseerde op zaterdag 18 juni de CEN in Beernem die ook doorging als het VLP-Kampioenschap. Echter kwamen er ook hier niet enkel VLP-ers aan de start, maar met een totaal van 76 deelnemers, bleef ook deze wedstrijd onder de verwachtingen.

Maar laten we eens kijken hoeveel podiumplaatsen onze leden beet hadden op dit kampioenschap...

Meer dan 1 op de 3 starters in de 80km verteenwoordigde onze clubkleuren. De start werd gewoontegetrouw om 9u30 gegeven en al meteen werd de leiding genomen door een groepje van 3: Annik Roex, Reine Eischorn en namens Team Elite ook David Permentier (El Majied de Alborada). Het peleton van 9 man sterk vogde steeds op kleine afstand en naar het einde van de eerste ronde kwamen beide groepen weer samen. Eischorn kon als eerste haar paard aanbieden onmiddellijk gevolgd door Maarten Stillaert (White Socks DA). De anderen volgden in de daaropvolgende minuten. Bij de start van de tweede ronde kwamen de meesten weer allemaal samen en zo ontstond er een kopgroep van 7 die de ganse 2de lus samen bleven. Ondanks een val op 55km van Maarten, kon hij ook nu weer als tweede zijn paard aanbieden na Eischorn. Een minuutje later was dat ook het geval voor David.
Niet lang na de start van de laatste lus werden Maarten en Eischorn bijgehaald door David. Dat was het sein voor David om een versnelling hoger te schakelen en zo trok hij op kilometer 62 in de aanval om de rest van de laatste lus alleen af te leggen. Hij bouwde al snel een voorsrong uit van 7 minuten en meer, maar aan de meet moest hij nog alert zijn om als eerste zijn paard te kunnen aanbieden. Dit kon hij met een voorsprong van 6 seconden op Eischorn en zo werd David knap eerste en Vlaams Kampioen. Maarten kwam dan nog in aanmerking voor de bronzen medaille, maar bij de finale keuring werd White Socks niet meer correct bevonden in het draven en zo liep hun wedstrijd af op een sisser.
Veerle Goossens en Akrevpa's Adisha namen hun plaats in op het VLP-podium, in de CEN werden zij knap 6de. Ingrid Celen kreeg aan het einde van de 2de lus af te rekenen met een verloren hoefijzer. Daardoor vertrok ze te laat op de laatste lus en reeds deze dan uit als "training". Ingrid en Florida J kunnen terugblikken op een mooie wedstrijd en behalen nog een knappe 7de plaats.
Ook voor Jan Seykens was het eindresultaat niet wat hij gehoopt had met eveneens een uitsluiting op de gangen van zijn paard Malajka.
Ellen Bollaerst kwam "toeristen" met Rococo om deze weer wat competitieritme te geven. Zij ondervonden dan ook geen enkel probleem en slaagden met een 13de plaats als resultaat.

In de 60km maakte Sien Buedts de Brugse bossen onveilig met al het mannelijk geweld dat ze in toom moest houden. Maar Sien is niet de eerste de beste en slaagde erin om haar hengst El Shah Yum Yum naar een verdiende 2de plaats te loodsen met tevens een zilveren medaille op het kampioenschap als gevolg.

Ook in de 40km moeten we tevreden zijn met 1 medaille. Maar het is wel weer een gouden. Kurt Sterckx reed met Vadrouil de Plouvorn naar een tweede plaats in de nationale reeks, maar hij eindigde als eerste VLP-er en mocht zo ook het hoogste schavotje van het VLP-podium bestijgen.
Kris Goyens (Noble Arab K.A.) en Liesje Deneyer (Paris) reden hun proef samen uit en finishten respectievelijk op plaatsen 9 en 10. Nancy Van de Walle kwam haar jonge Perla kwalificeren op haar eerste 40km en deed dit met verve. Ze werden mooi 11de.
Dorien Van de Wiele reed een training met Arcan buiten klassement.

Omdat er geen leden startten in de 30km, kunnen we onmiddellijk doorschakelen naar de 20km waar slehcts 2 leden aan de start stonden. dochter Els Vantroyen won er met Simba de proef. Vader Leo kon ditmaal spijtig genoeg niet succesvol afronden.

Met 4 medailles op dit kampioenschap waarvan maar liefst 3 gouden, mogen we tevreden terugblikken om deze editie van 2016.
Komend weekend starten ook heel wat leden op de CEI in Bullingen, ook op het hoogste niveau zullen onze leden weer het beste van zichzelf geven.

Voor de volledige uitslagen, klik hier

Sponsors

Logo lsd_arabians_kleur logoenkelnaam