In België mag het seizoen er dan al wel op zitten, onze leden gaan nog een druk eindejaar tegemoet met velen die nog in het buitenland actief zullen zijn.
Zo trokken afgelopen weekend alvast enkele leden naar het Noord Franse Madine, een gezellige wedstrijd met een superlocatie aan een mooi meer.

Zaterdag 3 oktober werden er vier CEI-proeven gereden, met in de CEI2*120km en de CEI1*90km telkens twee Teamgenoten.

Wim Pauwels startte met AR Jabbar nadat hij enkele weken eerder in de CEN80km in Virton al heeft laten zien dat ze in bloedvorm verkeren. Gewoonlijk start Wim de wedstrijden met een hoge snelheid en zet hij de tegenstand snel onder druk totdat deze niet meer kunnen volgen. Ditmaal had hij andere plannen in gedachten. Zo startte hij weliswaar in de kopgroep, maar zonder de snelheid de hoogte in te jagen. Zo ontstond er een kleine kopgroep die de eerste lus samen afwerkte. Elke ronde werd de snelheid een klein beetje opgedreven (lus 1 16.3km/u, lus 2 19,4km/u en lus 3 20,3km/u) en de kopgroep werd stelselmatig uitgedund.
De laatste lus vertrok Wim dan quasi gelijk met een Engelse als twee enige overblijvers van de initiële kopgroep. Al snel bleek dat AR Jabbar veel frisser was en zij lieten ook deze laatste medevluchter achter en leken tot op 10kilometer van het einde naar de eindoverwinning te rijden. Toen kwam echter een Fransman uit de achtergrond opzetten met een verschroeiend tempo. Echter Wim en AR Jabbar konden aanklampen en het leek op een sprint te gaan uitdraaien... Jammer genoeg was de wedstrijd enkele hectometers te lang want in de laatste kilometer, mede door de hoge snelheid, verloor Wim's paard een ijzer en moesten ze de uiteindelijke winnaar laten rijden. Wim kwam met een minuutje achterstand aan en kon zo alsnog een zeer knappe tweede plaats veilig stellen.
De laatste ronde reed Wim maar liefst aan 24,2km/u, wat zijn gemiddelde snelheid op 19,2km/u brengt. Een zeer knappe snelheid als je weet wat voor technisch parcours het op sommige stukken is.

De tweede Teamgenoot in actie op deze afstand was Hémeline Piront. Zij had heel andere objectieven voor deze wedstrid daar het voor L.I. Krizos de eerste maal was dat hij deze afstand startte. Ook Hémeline reed een zeer prgressieve wedstrijd in het peloton en kon ook elke ronde wat plaatsen winnen. Zo werd ze uiteindelijk knap zesde aan 17,6km/u. Deze geslaagde wedstrijd levert haar naast de kwalificatie ook de gegeerde Professional Award twv 150 euro op.

In de CEI1* dus ook twee leden aan de start met Raoul Ronsmans (Uppercut Fatal) en Veerle Goossens (Quorem). Beiden kwamen ook maar met 1 doel naar hier en dat was om hun paard te kwalificeren. Zij bleven dan ook de ganse wedstrijd in elkaars buurt en kwamen dan na 84km samen over de meet met Raoul op plaats 15, gevolgd door Veerle. Zij reden aan een gemiddelde snelheid van 14,5km/u.

Met 4/4 halen we dit jaar als club een beter resultaat dan vorig seizoen waar het geen goede dag was voor onze leden in Madine.

Momenteel zijn tal van leden reeds in volle voorbereiding voor de volgende CEI en dat is de CEI in Fontainebleau (F) binnen een tweetal weekjes.

Voor de volledige resultaten, klik hier

Sponsors

Logo lsd_arabians_kleur logoenkelnaam