Eindstand klassementen 2016

Het seizoen 2016 zit er helemaal op en na bijna 5 maand en anderhalve maand na het einde van het seizoen heeft VLP eindelijk haar eindstanden klaar van de Flanders Endurance Cup en de Jeugdcup. Daarom geven we graag even een overzicht van de prestaties van onze leden in deze en de Belgian Cup.

Belgian Cup

Uiteraard beginnen bij het begin met de Belgian Cup. Voor het tweede jaar op rij weet David Permentier dit regelmatigheidscriterium voor CEN80km en CEI1* in BelgiĆ« op zijn naam te schrijven. Dit jaar deed hij dat met Majied de Alborada. Hun seizoen focuste zich volledig op deze Belgian Cup en met 3 knappe prestaties ws hij nog voor de zomer al quasi zeker van eindwinst. 
Hun eerste punten behaalden ze op de CEN in Spa waar ze in barre omstandigheden 2de werden. Een maand later trokken ze naar Mont-le-Soie en daar behaalden ze de zege, wat ze nog eens overdeden, wederom een maandje later, in Beernem. Dit resulteerde voor hen in een puntentotaal van 29.
Dankzij of ondanks het dopinggeval op de CEI1* in Virton van een van de deelnemers, slaagt Maarten Stillaert er ook in om in de top 5 te belanden van deze Belgian Cup. Hij verzamelde met LSD Marius een totaal van 26 punten.

Voor de (onaangepaste) uitslag van de Belgian Cup 2016 klik hier.

Flanders Endurance Cup

Door de stoelendans bij VLP wat betreft de verantwoordelijke voor de discipline Endurance, blijft de sport in Vlaanderen wat ter plaatse trappelen en zo was het ook wachten tot deze week alvorens VLP haar huiswerk klaar had met de puntentelling. Iets waar ze bij LEWB al onmiddellijk na afloop van de laatste wedstrijd mee klaar waren...

Ook hier hebben we een Teamgenoot in de top 5 met Sien Buedts. Zij reed een sterk seizoen met haar hengst El Shah Yum Yum en finisht zo op een 3de plaats. Zeer goed gereden wetende dat zij haar seizoen helemaal niet gericht heeft om goed te presteren in de kwalificatiereeksen. Zij koos ervoor om door te stoten naar het echte werk in de 80km en laat zo een quasi zekere overwinning in deze FEC liggen. Iets waar we alleen maar veel respect voor kunnen opbrengen.

Eindstand FEC: klik hier.

Jeugdcup

 In de Jeugdcup tellen de punten wel mee die een combinatie behaalt in de reeks van 80km en zo is Sien Buedts, wederom met El Shah Yum Yum, duidelijk afgetekend als winnaar uit de bus gekomen. Zij eindigt als eerste met een voorsprong van bijna 30 punten op de tweede. Sien mag dus tweemaal een prijs in ontvangst nemen op de prijsuitreiking door VLP georganiseerd. Meer details hierover hebben we nog niet ontvangen.

Klik hier voor de eindstand van de Jeugdcup.