CEN Rendeux 2016

Met de CEN in Rendeux op 17 juli achter de rug kan het aftellen naar het einde van het seizoen beginnen. Er resten immers maar 4 wedstrijden meer dit jaar op Belgische bodem. Gelukkig kunnen we nog uitkijken naar de belangrijkste wedstrijd van het jaar: Lanaken natuurlijk op zondag 31 juli en in handen van onze club.

Maar voor het zover is blikken we nog even terug op de prestaties van onze leden in het kleine Ardeense dorpje Rendeux. 79 deelnemers kwamen aan de start en eindelijk kon dit in zomers weer, 19 verdedigden onze kleuren.

De hoogste reeks ws ook hier weer de 80km met 12 starters, waarvan maar liefst 5 Blauwbloezen. Het waren vooral de jonkies die hier hun kunnen toonden. Zo rondde Ingrid Celen de 3 lussen af aan 11,67km/u met de jonge Extero J. Goed voor een tweede plaats, zelfs aan deze beperkte snelheid. Ook Freddy Meurrens startte een jong paard. Nibbles KH reed voor het eerst een wedstrijd op deze afstand en was meteen goed voor een 4de plaats. Veerle Goossens reed ook met L.I. Kalifa een behoudensgezinde wedstrijd en wist zich nog als 7de te klasseren.
Nancy Van de Walle startte voor het eerst een wedstrijd op Waalse bodem en ook voor Oslo was het een kennismaking met een van de moeilijkste omlopen van het land. Omdat Nancy vond dat haar paard na 60km niet meer zo fris aanvoelde, besloot ze om zich terug te trekken uit de race.
David Permentier kwam een test doen met Rahin, maar onderhield een goed tempo. Jammer genoeg strooiden loskomende ijzers roet in het eten. Na de tweede lus was hun wedstrijd dan ook afgelopen.

In de 60km was er geen enkele combinatie die de maximum snelheid van 15km/u haalde. Hémeline Piront presteerde met Carrizzinna of Grangeway als beste Teamlid en werd mooi 2de.
Sien Buedst timmert aan haar weg naar boven en kwam met de hengst El Shah Yum Yum ook eens een technischere wedstrijd opzoeken. Zonder problemen plaatsten ze zich op de 7de stek. Tot slot vinden we ook Kurt Sterckx met Isaura vd Witte Poort in de uitslag. Zij zochten en vonden de kwalificatie voor 60km en halen een 9de plaats binnen.

Nam Ee Leloux en Habischa Badia zagen een podiumplaats in de 40km als sneeuw voor de zon verdwijnen nadat ze op enkele kilometers voor het einde van de eerste ronde een ijzer verloor. Heel wat kilometers naast haar paard zorgen wel dat het paard goedgekeurd raakte, goed voor plaats 7.
Werner Bruyninckx en Kalyf Badia deden ook waar ze voor gekomen waren, uitrijden en ervaring opdoen. Zij behalen een 15de plaats.

Ellen Bollaerts en Karaat, en dan zijn we aan de 30km aanbeland, kunnen de beste resultaten voorleggen binnen onze club op deze afstand. Zij worden 8ste. Maarten Stillaert startte F.B. Retsina in haar eerste 30km. Doel was ook hier de kwalificatie voor de 40 binnen te halen en dat deden ze met een laatste plaats als beloning.
Verder startten Hilde Jacobs (Dior), Danny Droghini (GE Saroum), Jan Seykens (Malajka) en Liesje Deneyer (Steeling TS) als training op deze afstand.

Nu is het met de volle focus op de CEN in Lanaken op zondag 31 juli e.k. We hopen jullie ook dit jaar weer massaal te verwelkomen op deze prachtlocatie en vergeet niet dat de winnaar in de 80km een endurancezadel geschonken krijgt!

Voor de volledige uitslagen, klik hier!