CEI + CEN Bullingen 2016

Ondanks de overvloedige regenval van daags voordien, bliift de wedstrijd in Büllingen, aan de bron van de Amblève, één van de mooiere op het Belgische grondgebied. Voor het eerst had de organisatie een CEI2* op de kalender geplaatst om wat meer rendabiliteit te creëren. Uiteindelijk stonden er op zondag 26 juni 32 internationale en 66 nationale combinaties aan de start, wat als een mooie opkomst gezien mag worden en een blijk van waardering voor de inspanningen die de organisatoren reeds jaar na jaar doen om deze wedstrijd uit te bouwen.

Het merendeel van onze Teamgenoten startten in de internationale reeksen met niet minder dan 11 leden, ofwel een derde van alle deelnemers in de 1 en 2*! In de nationale reeksen kwamen dan wel amper 4 leden aan de start.

Om 7u30 werd het startschot gegeven van de CEI2*120km. Al van bij de start lag het tempo behoorlijk hoog. Onze leden vonden elkaar al vrij snel in een groepje met Veerle Goossens (Limaya El Future), Bruno Van Gestel (Berezig- en Jan Seykens (met Idris). Net aan het einde van de eerste lus van 40km, kwam ook Maarten Stillaert (LSD Marius) hierbij aansluiten.
Jammer genoeg was het verhaal dan al over voor Jan Seykens die vond dat Idris niet aanvoelde zoals hij zou willen en besloot op te geven na de eerste lus.
De overige leden reden de tweede ronde samen verder, maar na 70km moest ook Maarten de handdoek gooien na een schuiver van zijn paard waardoor deze ook niet meer liep zoals hij zou willen. Ook zij besloten op te geven na 70km.
Zo reden Bruno en Veerle de rest van de wedstrijd samen uit en dit deden ze behoedzaam zonder het nemen van risico's. Dit leverde voor Bruno een 7de plaats op aan 15,1km/u. Veerle had de laatste ronde te kampen met pech en bleef zo hangen op een snelheid van 13,6km/u, goed voor de 11de plaats.

In de CEI1*, die een uurtje later vertrok om 8u30, stonden maar liefst 7 Blauwbloezen aan de start. Wat een verschil met de eerste jaren van ons bestaan, toen er nauwelijke CEI-ruiters en dito paarden waren in Vlaanderen! We hebben reeds een lange weg afgelegd, met anderen in ons kielzog...
Onmiddellijk tekende zich een duidelijke kopgroep af met daarin twee van onze leden: Hémeline Piront (L.I. Krizos) en Raoul Ronsmans (JJ Eletra). Zij zouden het gros van de wedstrijd in elkaars buurt blijven samen met een andere Waalse en een Nederlandse amazone. In de laatste lus versnelden Schuiten en Hémeline en Raoul moest dit jong geweld laten rijden. In de sprintje moest Hémeline de duimen leggen tegen Schuiten en werd knap 2de aan 17,2km/u. Raoul kwam een kwartiertje later binnen voor de derde plaats aan 16,4km/u.
Sofie Ven wilde Diablo eens testen hoever het stond met diens conditie en startte op haar eigen tempo. Ze reed het gros van de wedstrijd dan ook alleen en aan een zeer constant tempo. Dit leverde haar een knappe top 5-plaats op aan 15,7km/u. 
De overige leden reden in groep hun wedstrijd uit omdat zij met jonge paarden startten die het eerste deze afstanden voorgeschoteld kregen. Uiteindelijk wisten 2 van hen de wedstrijd uit te rijden met Sophie Kerkhove die Jordin naar een 8ste plaats loodste. Ingrid Celen kwam ook zonder problemen rond met Semini van de Riethoek en werd met 12,9km/u 11de.
Voor beide paarden betekende deze geslaagde CEI1*100km hun eerste Master Award.
Voor Kurt Sterckx (Chimco DA) en Sammy Seigers (Sultan de Alborada) zat hun race erop na ongeveer driekwart wedstrijd.

In de nationale reeks van 6km behaalde Team Elite met Nam Ee Leloux en Ginobili d'Havenne nog een zilveren medaille. Hilde Jcobs startte dezelfde proef met Dior als training.

Tot slot vinden we nog twee leden terug in de 40km met Werner Bruyninckx (Kalyf Badia) en Marie Van Laer (L.I. Kalinka) die respectievelijk plaatsen 9 en 11 bezetten.

Voor de uitslagen van de CEI: klik hier.
Deze van de CEN zijn hier te vinden.