CEN Lille 2016

Zondag 22 mei was de nieuwe datum voor de CEN in Lille, een organisatie van Lille Riders. Dit jaar konden de deelnemers kennis maken met een vernieuwd parcours en op één stevige bui na verliep dat wat het weer betreft op wieltjes.
In totaal kwamen 77 deelnemers opdagen en wat opvalt is het lage aantal uitsluitingen met amper 5 combinaties die verplicht uit wedstrijd werden genomen. Nochtans is er in de 80km even snel gereden als vorig jaar en toch stelden we op 20 combinaties slechts 1 uitsluiting vast om metabole redenen en 2 opgaves.

Van deze 20 combinaties in de hoogste reeks waren er maar liefst 8 van Team Elite en allen wisten de race goed uit te lopen, de meeste om zichzelf en/of hun paard te kwalificeren.
Bij aanvang van de wedstrijd reden Kurt Sterckx (Chimco DA) en Raoul Ronsmans (JJ Eelektra) goed mee vooraan in de kopgroep, maar omdat het een kwalificatiewedstrijd was voor Kurt, moest deze de snelheid in de tweede en derde lus laten zakken. Raoul en Kurt zouden uiteindelijk 9de en 10de worden aan 15km/u. Ingrid Celen en Semini van de Riethoek maakten de omgekeerde beweging en schoven wat plaatsjes op en kwamen zo vanaf de tweede ronde ook in het zog van de koplopers. Dankzij een snelle tweede lus kwamen zij in aanmerking voor een podiumplaats en werd het uiteindelijk een knappe derde plaats voor hen aan 17,5km/u. Nancy Van de Walle ging met Oslo goed mee gedurende de eerste 60km, maar besloten dan toch om de handdoek te werpen daar dat Oslo niet zo goed aanvoelde.
Jan Seykens kwam met Idris om de conditie te testen en dat leek wel redelijk snor te zitten. Zij werden nog mooi 7de. Sofie Ven had haar handen vol met een Diablo die in bloedvorm verkeerde en dat per sé wilde laten zien. Zij zochten het gezelschap op van Kurt en Raoul en finishten zo net na hen op plek 11.
Sophie Kerkhove (Jordin) startte samen met Maaike Mafranckx (Zeno) om hen te begeleiden in hun eerste 80km. Zij reden een zeer constante wedstrijd en speelden op veilig. Ze kwamen dan ook zonder problemen aan op plaatsen 16 en 17 en sloten zo het klassement af.

Ook in de 40km kunnen we rekenen op onze leden om een podiumplaats te behalen. Zo reed Sien Buedts met haar hengst El Shah Yum Yum naar een mooie tweede plaats. Kris Goyens startte met Noble Arab K.A. voor het eerst op deze afstand en behaalde nog een 9de plek.
Lia Verhoeven (Hamdi DA), Wim Pauwels (AR JAbbar) en Liesje Deneyer (Sultan de Alborada) reden buiten wedstrijd op deze afstand.

Slechts 1 Teamgenoot in de 30km met Werner Bruyninckx die met Kalyf Badia startte. Zij behaalden hier een 14de plaats.

Wel wat meer blauw in de 20km en wederom goed voor 2 podiumplaatsen. Els Vantroyen reed met Simba los naar de tweede plaats. Tevens met 0 strafpunten vinden we 1 trapje lager Kiel Maybritt met LI Opium. Diezelfde Maybritt startte ook een tweede paard in deze kennismakingsreeks, met Chester reed ze nog een 9de plaats bijeen. Mireille Wils startte met Vaniche, wat resulteerde in een 10de plek. Johan Wijns slaagde ook met de jonge Popodom en behaalde een verdienstelijke 15de positie in het eindklassement.

Voor de volledige uitslagen, klik hier.