CEN Mont-le-Soie 2016

Daags na de CEI in Ermelo (NL) was het aan de orgaisatoren van Mont-le-Soie in Vielsalm om hun wedstrijd te laten starten. Ook hier koude temperaturen en een lage opkomst met amper 48 deelnemers. Onder hen toch 9 Teamgenoten!

In de 80km was het met amper 3 concurrenten een makkie... Maar dat is zonder El Majied de Alborade en David Permentier gerekend. Zij starten immers altijd met het oog op een goed klassement. En dat was nu niet anders en de twee anderen waren een maatje te klain. Roex probeerde zolang mogelijk aan te klampen, maar moest dat bij de finale keruing bekopen. De andere tegenstander De Bie maakte zelfs geen aanstalte om David wat in de weg te leggen. Zo behaalde David alweer een mooie overwinning aan een snelheid van 13,82km/u.

Ook in de 40km konden we dankzij Sien Buedts en haar hengst El Shah Yum Yum een podiumplaats verzilveren. Zij werden knap 2de op slechts 3 strafpuntjes van de overwinning. Jan Seykens haspelde met Malajka een training af.

Het gros van de Blauwbloezen vertrokken in de 30km. Kris Goyens (Noble Arab KA) en Werner Bruyninckx (Kalyf Badia) kwamen net als Marie Van Laer (L.I. Kalinka) de kwalificatie veilig stellen. Allen slaagden hierin en behaalden respectievelijk plaatsen 9, 11 en 14. Dorien Van de Wiele was begeleider van dienst en reed een training met Arcan.

Tot slot hadden we nog Johan Wijns die met de jonge Popodom aan gewenning kwam doen. Snelheid was bijzaak en op het zware parcours reden ze dan ook net wat te traag. Veerle Goossens kwam een training en begeleiding doen met Limaya El Future.

Voor de volledige uitslagen, klik hier.