CEN Villers-Poterie 2016

Ondanks de magere voorinschrijvingen stonden er voor de nationale proeven alleen al toch 70 combinaties aan de start in Villers-Poterie. Daarmee doen ze veel beter dan de vorige editie. Ook van onze club waren er meerdere leden aanwezig en bij deze zetten we hen eventjes in de bloemetjes.

Op het stukgereden parcours door de CEI van daags voordien in het henegouwse dorpje, stonden 6 deelnemers aan de start van de 80km. Onder hen ook 1 Teamgenoot van Peter Van den Brempt. Hij startte hier voor het eerst op deze afstand en reed zoals het hem betaamt: zonder scrupules. Zo pakte hij al meteen van aan de start de wedstrijd in handen en legde een hoog tempo op. De anderen wilden of konden dit niet volgen en zo reed Peter met enkel zichzelf als concurrent onverstoorbaar naar de meet. Hij won deze wedstrijd met bijna een uur voorsprong op de eerstvolgende concurrent aan 15,63km/u. Van de 6 starters kwam amper de helft aan.

In de 60km was bijna de helft van de starters in het blauw getooid. Raoul Ronsmans (Vodka de Plouvorn) kwam als beste voor de dag en behaalde een tweede plaats op enkele puntjes van de winnaar. Kurt Sterckx haalde met Isaura van de Witte Poort de 5de plaats binnen. Maarten Stillaert (White Socks DA), Danny Droghini (GE Saroum) en Sammy Seigers (Sultan de Alborada) reden buiten competitie.

Kristien Leekens (Nassal) en Emile Colling (Erteki C.L.) startten als enige Teamgenoten in de 40km. Zij wisten zich bovenaan te klasseren met respectievelijk de 4de en 6de stek.

Werner Bruyninckx (Kalyf Badia) startte voor het eerst in Wallonie en zal dit lang heugen, hij reed immers mis waardoor hij gediskwalifieerd werd.

Tot slot nog 4 leden in de 20km met als hoogst gerangschikte Liesje Deneyer met Eaunoire Galadin op de 4de plaats. Luk Heylen en Renoo waren goed voor de 15de plaats. Kris Goyens en Noble Arab KA gingen net wat te snel waardoor ook zij niet in het klassement zijn opgenomen.
Jan Seykens startte met Malajka buiten competitie.

De volgende CEN is deze in Mont-le-Soie op 15 mei. Hetzelfde weekend starten enkele leden op de CEI in Ermelo (NL).

Voor de volledige uitslagen, klik hier