CEI Villers-Poterie 2016

De eerste van 4 CEI's in Belgiƫ vond afgelopen weekend plaats in Villers-Poterie. Daar zorgden de familie Houassin voor een weekend vol endurance met op zaterdag 30 april en zondag konden de nationale ruiters dan hun hart ophalen.

De slechte weersomstandigheden de dagen voor de wedstrijd en ook de dag van de CEI zelf, maakten dat deze zoal moeilijke wedstrijd door de ondergrond er niet makkelijker op werd door de vele modder. Echter, lijkt dit nergens uit de uitslagen. De snelheden die in alle proeven werden behaald doen monden openvallen. Een dig is zeker, en dat is dat de kwaliteit van paarden en ruiters optimaal was, mede door het feit dat de CEIYJ2*120km tevens het BK voor junioren was en op de CEI1*90km werd ook het BK voor 7-jarige paarden gereden. In deze kampioenschappen hadden we geen leden aan de start, maar er startten wel drie dappere amazones in de CEI's om onze clubkleuren te verdedigen.

Hilde Jacobs startte met Dior als enig Teamgenoot in de CEI2*120km. Hilde reed een zeer degelijke eerste 100km. Ze hing steeds rond de 4de positie. Allers leek onder controle tot bij de keruing voor vertrek van de laatste lus. De dierenartsen vonden Dior dan niet meer 100% lopen en besloten haar niet opnieuw te laten vertrekken. Een domper op de feestvreugde voor Hilde en team om vroegtijjdig de race te moeten verlaten.

Gelukkig stonden er nog twee andere kranige dames aan de start in de CEI1*90km. Beiden kwamen ook met andere paarden aan de start dan we zouden verwachten. Bij Veerle Goossens was het plan opgevat om te starten met Akrevpa's Adisha, echter had deze laatste een blessure opgelopen op stal en werd er dan maar geopteerd om Limaya El Future aan de start te brengen. Alhoewel deze dus niet 100% klaar was, wisteen ze toch de volledige afstand uit te rijden. De eerste ronde wisten ze nog als eerste aan te bieden in de Vetgate, maar toen de snelheid werd opgetrokken, besloot Veerle toch om niet mee te gaan. Uiteindelijk zou ze 14de worden aan een gemiddelde van 17,7km/u.
Zoals geschreven, stond ook Anne Cuvelier (foto) ook niet met haar talent Francesca aan de start. Dit paard kampt immers met de nasleep van de ziekte van lyme en het valt af te wachten of deze merrie nog terug kan keren in de sport. Zo heeft Anne Warlinka opnieuw klaargestoomd voor een nieuw seizoen. Door pech stond deze merrie ook al 2 jaar aan de zijlijn. De bedoeling was dus om de 2*-kwalificatie opnieuw te bevestigen. En zo geschiedde. Anne reeds een progressieve wedstrijd door elke ronde een tandje bij te steken. Uiteindelijk reeds ze de wedstrijd uit aan een gemiddelde van 18,2km/u, goed voor de 12de plaats.

Meer foto's van de CEI in Villers-Poterie vind je hier.