Lanaken 2016

Na de afgelasting van onze wedstrijden, kregen we van binnen- en buitenlandse ruiters meermaals de vraag of Team Elite deze mooie wedstrijden te Bierbeek en Lanaken dan toch niet zou willen inrichten omdat het verlies voor de Belgische endurancesport zo groot was. Na de recente annulaties van de CEN’s in Thy-le-Chateau en Frenois, waarbij de Belgische kalender gedecimeerd is tot amper 13 wedstrijden, heeft Team Elite in samenspraak met Sat-Elite Lanaken, besloten om de drukst bezochte wedstrijd van 2014 en 2015 toch terug deels op de kalender te zetten in  2016.

De voornaamste reden die ons tot deze beslissing gebracht heeft, is het feit dat het zonde zou zijn om de groei van de Belgische Endurance van de laatste jaren, teloor te laten gaan door een schraler wordend aanbod van nationale wedstrijden.

Het gekende probleem -dat initieel de oorzaak was voor het afgelasten van onze wedstrijden in Bierbeek en Lanaken- blijft en dat is de CEI in Brussel in augustus. Daarom zal Team Elite aan de KBRSF opnieuw een aanvraag indienen om enkel de CEN op zondag 31 juli 2016 op te nemen op de kalender, dus zonder de CEI.
Deze aanvraag is onder voorbehoud van het verkrijgen van de nodige vergunningen, maar vanaf heden zullen we dus alles in het werk stellen om opnieuw een kwalitatieve wedstrijd in Lanaken te organiseren.

Uiteraard houden we jullie op de hoogte van verder nieuws betreffende dit evenement via deze website en natuurlijk ook onze Facebookpagina.

We hopen jullie dan weer massaal te mogen verwelkomen op onze wedstrijd in Lanaken!