CEN Spa 2016

Net als we dachten dat we van de winterkou verlost waren, kregen de deelnemers van de CEN in Spa op 17 april j.l. een staaltje van de aprilse grillen met hagel, wind en af en toe een lentezonnetje. Daarboven op komt nog dat daags voordien het er stevig geregend had, wat maakte dat het sowieso al stenige parcouers, er nu ook veel modderpartijen te doorwaden vielen.
Met net geen 100 deelnemers aan de start, kunnen de organisatoren alsnog terugkijken op een geslaagde dag. Van deze 99 starters, moesten er 12 onze clubkleuren hoog houden.

De 80km werd bemand door 8 combinaties waarvan 3 clubgenoten. De snelle aanvangsfase, maakte dat er al snel grote verschillen opgetekend werden. De eerste ronde bevonden er zich 2 leden in de kop van de wedstrijd. David Permentier (El Majied de Alborada) en Maarten Stillaert (LSD Marius). Deze laatste moest de snelle kopgroep laten gaan door een langere recuperatietijd na 30km. Zo bevond David zich samen met twee concurrenten in de punt van de koers. De resterende kopgroep van drie bleef tot het eind samen. David wist na 80km zijn paard als tweede aan te bieden en wist zo de tweede plaats te verzilveren aan een snelheid van 16,14km/u.
Maarten reed de tweede en derde ronde alleen op een korte afstand van de kopgroep en moest op een kleine 10 minuten vrede nemen met de 4de stek.
Ook Jan Seykens verkoos zijn eigen wedstrijd te rijden en zich niet te laten meeslepen in het strijdgewoel. Hij reed zijn 80km dan ook zonder zorgen uit en werd 5de.

Door gebrek aan clubgenoten in de 60km, kunnen we onmiddellijk doorgaan met de 40km. Hier stonden 5 Teamgenoten aan de start waarvan er drie reden als training, Wim Pauwels (AR Jabbar), Lia Verhoeven (Hamdi DA) en Anne Cuvelier (Warlinka). Uiteindelijk wist enkel Kurt Sterckx zich te plaatsen met Isaura van de Witte Poort. Hij kon huiswaarts keren met een 7de plaats.

Ook in de 30km vinden we enkele van onze leden terug. Het duo Peter Van den Brempt met Paradoxus en Nancy Van de Walle met Perla. Zij finishten respectievelijk op plaatsen 2 en 9.

Tot slit nog 2 Teammaats in de 20km waarvan Dorien Van de Wiele (Arcan) buiten wedstrijd reed. Marie Van Laer heeft de smaak nu helemaal te pakken en deed het in haar tweede wedstrijd net wat beter dan bij haar debuut. Ditmaal finishte ze met LI Kalinka op een mooie 15de plaats. Binnenkort zien we dit duo schitteren in de 30km.

Voor de volledige uitslagen, klik hier.