CEN Schilde 2016

Zondag 10 april stond de tweede wedstrijjd van het seizoen gepland. Opnieuw een wedstrijd van onze collega's van de VLAR, ditmaal te Schilde. De tweede wedstrijd van het seizoen zou uiteindelijk een mooi aantal van 90 deelnemers lokken die hun kilometers afmaalden onder een stralend lentezonnetje.
Het parcours is weing technisch, maar grotendeels op zachte zandwegen en slalomt langs de antitankkanalen, ontelbare bunkers en de aandachtige ruiter zal misschien we een schildpad gespot hebben in het water... Enkel de vele joggers in de voormiddag zorgden voor veel drukte op het parcours.

De 80km werd vooral bevolkt door Waalse deelnemers, maar toch ook 2 Teamleden aan de start. De wedstrijd verliep chaotisch, maar beide amazones konden zich tocht moeiteloos klasseren. Ingrid Celen deed dat met de jonge Semini van de Riethoek aan 15km/u en werd zo 6de. Nancy Van de Walle en Oslo reden er 10 minuutjes langer over dan Ingrid, en finishte zo nog net binnen de top 10.

De 60km kon rekenen op 4 combinaties waarvan 1 buiten wedstrijd. Voor Freddy Meurrens was het dus zaak om te slagen in zijn proef met Nibbles KH om op het podiumb te staan. Uiteindelijk mocht hij zelfs het zilveren trapje bestijgen.

Zoals we al vaker gemerkt hebben is de 40km de drukst bezette kwalificatiereeks. Dit was afgelopen weekend ook niet anders. Meteen stonden ook hier de meeste leden aan de start. De best presterende Blauwbloes was Annemie Van Den Bossche die voor het eerst aan de start van een wedstrijd kwam met haar nieuw paardje Zafiro de la Penze. Een knappe 5de plaats ondanks het te snel rijden doet ons vermoeden dat ze een toppaardje heeft. Luk Heylen (Renoo) en Robert Alain Saey (Beegee) volgden in haar spoor met respectievelijk plaatsen 6 en 7.
Voor Raoul Ronsmans was het een kwalificatiewedstrijdje met Vodka de Plouvorn. Zij slaagden in hun opzet en behaalden nog een mooie 10de plek. Sien Buedts ondervond ook geen noemenswaardige problemen met haar hengst El Shah Yum Yum en strandde op een 13de plaats.
Bruno Van Gestel (Berezig), Jan Seykens (Idris) en Maarten Stillaert (White Socks DA) reden deze afstand als training.

Opnieuw stond de familie Lambeir-Rix garant voor podiumplaatsen. Om het seizoen te starten en de kwalificatie te behalen voor Lisa Lambeir, startten moeder en dochter ditmaal in de 30km. Hetty Rix (Safyah) en Lisa Lambeir (Prince Apsis) stranden met een gelijk aantal punten ex aequo op de tweede plaats. Voor Dorien Van de Wiele was het zaak om de kwalificatie veilig te stellen van Vadrouil de Plouvorn. Dit lukte prima met een knappe zesde plaats.

Tot slot mogen we afsluiten met een overwinning in de 20km. daar zorgden Els Vantroyen en Simba voor. Vader Leo moest zijn meerdere erkennen in zijn dochter en werd met Moreno toch nog knap 5de. Ellen Bollaerts begeleide enkele nieuwkomers in de sport op de rug van Opium en werd zo 14de. Marie Van Laer startte onder begeleiding van enkele leden van de club in haar allereerste endurancewedstrijd en deed dit voortreffelijk. Marie en LI Kalinka werden mooi 17de en dat proeft voor hen alvast naar meer. In haar kielzog vinden we Kris Goyens met Noble Arab op plaats 18. Johan Wijns startte ook voor het eerst met de jonge Popodom en snelheid was bijezaak voor hen, wel de ervaring voor hun paard. Zo reden ze de afstand proper uit, maar werden uitgesloten wegens te traag gereden.

Deze week start ook het seizoen aan de andere kant van de taalgrens in Spa. Hier starten ook een tiental leden waarvan geen onbelangrijk aantal in de hoogste proef.

Voor de volledige uitslagen van de CEN Schilde, klik hier.