Seizoensstart leden Team Elite

Na een warme en natte winter, zijn we dan eindelijk van start kunnen gaan met het nieuwe enduranceseizoen. Voor de meesten was dit de CEN in Helchteren, maar ons Teamlid Peter Bastijns startte reeds op 19 februari zijn seizoen en met succes.

Peter Bastijns startte met Ballantine 50 in het Portugese Alcaçóvas in de CEI2*120km. Met een ruime voorsprong op zijn concurrenten kwam Peter over de meet na 120km met een gemiddelde snelheid van 16,2km/u en behaalde daarmee zijn eerste zege van het seizoen.

Maar zoals gezegd, moest het dan in België allemaal nog beginnen. De CEN Helchteren wqs de eerste nationale wedstrijd van het nieuwe jaar en dit jaar werd deze ingericht door de VLAR. Met 87 combinaties aan de start, bleven ze net onder de kaap van 90 starters en ver onder de opkomst van wat er van een openingswedstrijd verwacht kan worden. 17% onder hen kwamen deze wedstrijd ook rijden als training en reden dus buiten wedstrijd.
Van deze 87 deelnemers vonden we natuurlijk ook heel wat Teamgenoten terug, 22 om precies te zijn, ofwel een kwart. Hieronder geven we hun prestaties weer:

In de hoogste reeks over 80km hadden we maar 1 clubgenoot aan de start met Peter Van den Brempt die zijn eerste 80km ooit startte. De eerste ronde verliep alles naar wens, ondanks het zware parcours van diep zand en natte stukken door de regen van de laatste weken. Dit in combinatie met een strakke gure voorjaarswind die de gevoelstemperatuur sterk naar beneden duwde, zorgden voor wat uitsluitingen omwille van onregelmatig lopen of metabool. Ook voor Peter, die de tweede ronde even verloren reed, moest daarmee het gelag betalen. Whinney Dragon werd na de tweede lus uit wedstrijd gehaald omwille van slechte recuperatie. Zo hadden we jammer genoeg geen leden aan de meet in de 80km waarin Peter als enige Vlaming aan de start stond. De overwinning ging naar de Waalse Evrard Dominique met Zwambi des Sauvlons aan 16,61km/u.

Gelukkig wat meer leden aan de start in de 60km met 5 combinaties waarvan er slechts 2 in wedstrijd meereden. Freddy Meurrens zette hierin de beste prestatie neer met een tweede plek voor hem en Nibbles Kh op amper 3 puntjes van de winnaar.

Normaal gezien is de 40km de drukst bezochte reeks, maar nu stonden er maar 13 deelnemers aan de start, onder hen 2 leden waarvan wederom 1 buiten competitie. Luk Heylen ondervond geen problemen en finishte met Renoo op een 6de plaats.

In de 30km vinden we dan weer 7 Teamleden terug waarvan 2 buiten wedstrijd. Raoul Ronsmans (Vodka De Plouvorn, 7de plaats), Kurt Sterckx (Isaura van de Witte Poort, 11de), Werner Bruyninckx (Kalyf Badia, 13de) en Sien Buedts (El Shah Yum Yum, 14de stek) stonden allen aan de start met als doel de kwalificatie van hun viervoeter veilig te stellen en allen slaagden ze in dat opzet. Maaike Mafranckx startte Zeno voor deze eerste wedstrijd van het jaar in deze lagere reeks en werd zo nog 8ste.

Tot slot hebben we nog de kennismakingsreeks van 20km waar gelukkig wel een behoorlijk aantal deelnemers in actie kwamen met 26 combinaties. Onder hen ook 7 van onze club. De familie Vantroyen presteerde van hen het beste met een 4de plaats voor Leo en Moreno. Dochter Els werd met evenveel strafpunten 5de met haar jonge Simba.
Kris Goyens finishte nog net in de top 10 met de 6-jarige Arabier Noble Arab. Julie Lauwers (Chester), Ronny Ulenaers (Asmany) (foto boven), Liesje Deneyer (Ayla) en Dorien Van de Wiele (Ybn) eindigen het reeksje leden met de respectievelijke plaatsen 17, 19, 22 en 23.

De volgende afspraak voor de meesten onder ons zal de CEN in Schilde zijn op zondag 10 april en op 17 april de opening van het Waalse luik met de CEN in Spa.

Voor de volledige uitslagen van de CEN Helchteren, klik hier.